Oogzorg

Oogzorg

Oogzorg bij Torica bestaat uit verschillende disciplines;

Optometrie, Orthoptie, Oogmeting en Laser/Refractiechirurgie.

Goed zicht is onmisbaar in onze visueel ingestelde wereld. Daarom staat u en de gezondheid van uw ogen centraal bij de deskundige oogzorgmedewerkers van Torica. Om u ervan te verzekeren dat u de beste en meest complete oogzorg ontvangt, zijn onze optometristen en orthoptisten HBO–gediplomeerd, hebben de opticiens een afgeronde vierjarige MBO-opleiding Opticien niveau 4 en hebben de contactlensspecialisten naast deze opticien-opleiding de tweejarige vervolgopleiding tot contactlensspecialist met goed gevolg afgelegd.

Bovendien worden al onze medewerkers continu bijgeschoold. Ook blijven wij investeren in de nieuwste oogmeetapparatuur en meetmethodieken. Daardoor kunnen wij met trots melden dat wij de meest moderne vooruitstrevende multidisciplinaire oogzorgafdeling in de regio hebben.

Per 1 januari 2017 zijn optometristen en orthoptisten, net als alle zorgprofessionals, verplicht om zich aan te sluiten bij een geschillencommissie. Dit is vastgelegd in Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Om de kwaliteit te borgen zijn de optometristen en orthoptisten van Torica, via brancheorganisatie OVN en NVvO, aangesloten bij het Klachtenloket Paramedici (www.klachtenloketparamedici.nl/procedure).