START UITVERKOOP

UITVERKOOP 2016 MET MONTUUR KORTING TOT 75% !!!

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de VOORVERKOOP die op vrijdag 16 december begint voordat op 21 december de opruiming voor iedereen van start gaat.

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? Dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. In 2017 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

 

René, optometrist

'doei bril' 'doei lenzen'

Stel je eens voor: nooit meer een bril of lenzen… Dat kan!

Ontvang t/m 15 december tot maar liefst € 800,- korting op ooglaserbehandelingen, voorzet- of implantlenzen. Meer informatie? Kom langs in onze winkel. Wij zijn een erkend Eyescan Onderzoekcentrum en geven advies, verzorgen alle benodigde oogonderzoeken en begeleiden je tijdens het totale behandeltraject.

http://www.eyescan.nl/korting

2e jubileum feest weekend

Zaterdag 12 april, speciaal voor de kinderen.

Zaterdag 12 april is alweer het 2e Torica 75 jaar jubileum feest weekend. Speciaal voor de kinderen hebben we Rolando de ballonartiest uitgenodigd, delen we suikerspinnen uit en kunnen de kinderen zich laten schminken.

3e jubileum feest weekend

Zaterdag 19 april, speciaal voor koffie liefhebbers.

Op deze 3e Torica jubileum zaterdag hebben wij speciaal voor onze klanten een top barista uitgenodigd om de lekkerste koffies te bereiden. Kom genieten van de speciaal voor Torica gebrande koffiebonen, heerlijke espresso, waanzinnige latte macchiato of een tongstrelende cappuccino. Tot zaterdag ......... 

5 mei viering

in verband met de viering van bevrijdingsdag zijn wij op dinsdag 5 mei de gehele dag gesloten.

75 jaar Torica

Vakmanschap met een visie.

75 jaar geleden, op 1 april 1939, opende Torica Optiek voor het eerst haar deuren. Een periode waarin Torica is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de optiek. Bekend om zijn visie die staat voor vakmanschap, passie, vooruitstrevendheid en de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van brillen, contactlenzen oog- en oorzorg.

De gehele maand april staat in het teken van ons 75 jarig jubileum. Naast drie feestelijke zaterdagen hebben wij natuurlijk ook een aantal bijzondere aanbiedingen. Kom snel langs en laat je verrassen.

Op naar de volgende 75 jaar.

Edwin Luyckx

Actie zonnebrillen op sterkte!

Ook al is het koud, grijs en grauw buiten...de zon gaat echt weer schijnen!

Zoals ieder jaar hebben wij weer een mooie zonnebril actie. Een merkzonnebril inclusief enkelvoudige glazen op sterkte al vanaf € 99,-! Wij hebben speciaal voor u een selectie gemaakt van de nieuwste en meest trendy modellen van de merken Gucci, Ray-Ban, Ck, Michael Kors en Esprit.

Actie zonnebrillen op sterkte!

Ook al is het koud, grijs en grauw buiten...de zon gaat echt weer schijnen!

Zoals ieder jaar hebben wij weer een mooie zonnebril actie. Een merkzonnebril inclusief enkelvoudige glazen op sterkte al vanaf € 99,-! Wij hebben speciaal voor u een selectie gemaakt van de nieuwste en meest trendy modellen van de merken Gucci, Ray-Ban, Ck, Michael Kors en Esprit.

Actie zonnebrillen op sterkte!

de dagen worden langer, de temperatuur stijgt.......de zon gaat weer schijnen!

Zoals ieder jaar hebben wij weer een mooie zonnebril actie. Een merkzonnebril inclusief enkelvoudige glazen op sterkte al vanaf € 99,-! Wij hebben speciaal voor u een selectie gemaakt van de nieuwste en meest trendy modellen van de merken Ray-Ban, Ck, Michael Kors, Prego en Esprit.

Afscheidsborrel Herman

Wijsheid komt met de jaren, net als grijzen haren.

Namens je collega's van Torica:

Bedankt voor ruim 26 jaar kennis, ervaring, lol en inzet.

Afscheidsborrel op zaterdag 25 januari vanaf 15:00 uur.

Astigmatisme

Astigmatisme of cylinderafwijking

Bij een sferische afwijking, zoals myopie of hypermetropie, is het oog te vergelijken met een tennisbal. De afbeelding op het netvlies heeft de vorm van een cirkel. Bij een cylindrische afwijking of astigmatisch heeft het oog de vorm van een rugbybal, de afbeelding op het netvlies heeft de vorm van een ellips. 

De cylinder is het verschil tussen de sterkte van het voorste en achterste brandpunt, we noemen dit het astigmatisme. Astigmatisme kan samenhangen met een brekingsafwijking van de lens of de vorm van het netvlies. Een astigmatisme is eenvoudig met een brillenglas te corrigeren, het is eigenlijk een onderdeel van de totale glassterkte.

Door een onregelmatig hoornvlies, bijvoorbeeld door lidtekenvorming, ontstaat een onregelmatig astigmatisme wat niet met 'n brillenglas te corrigeren is.

Audicien

MET TROTS PRESENTEREN WIJ ONZE NIEUWE HOORAFDELING.

Wij willen onze klanten op een zo breed mogelijk vlak van dienst zijn. Daarom vinden wij het een natuurlijke zaak om onze service uit te breiden met een hoorafdeling.

Onze StAr geregistreerde triage audicien, Tanja de Liefde, is de deskundige bij uitstek voor het geven van advies, het aanmeten van hoortoestellen, het leveren van op maat gemaakte gehoorbescherming en andere audiologische hulpmiddelen.

Hierbij maakt zij gebruik van de modernste apparatuur voor o.a. toon- en spraakaudiometrie, een audiocabine en een video otoscoop om de gehoorgang “live” in beeld te brengen.

Iedereen met een verminderd gehoor is bij ons van harte welkom. Een screening hoortest is bij ons gratis!

Met ingang van 16 april zal onze audicienafdeling operationeel zijn. Onze audicien is werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op;

070-3906742 of mailen naar audicien@torica.nl

 

Bril van de toekomst

Bril van de toekomst

Het lijkt verre toekomst, maar Google heeft de eerste stappen gezet om een bril te ontwikkelen waarmee de drager informatie via een ingebouwd transparant schermpje voor de ogen geprojecteerd krijgt.

Via een draadloze verbinding communiceerd de bril met Google-servers. Om een route te berekenen of een sms te lezen hoeft u straks niet langer uw telefoon uit de broekzak te halen, maar kijkt u eenvoudig door de glazen van de Google-bril.

Brillenglazen

De ontwikkelingen op het gebied van brillenglazen hebben de laatste jaren niet stil gestaan.

Lichtere en dunnere materialen, water-, vuil- en vetafstotende coatings, speciale glazen voor beeldschermwerk of op kantoor en multifocale brillenglazen met een natuurlijk zicht zonder dat er enige belemmering is.

Bij de keuze van het glas is onze belangrijkste vraag dan ook: met welk doel gaat u het glas gebruiken? Is het glas alleen nodig om bijv. auto te rijden, te lezen, computer gebruik of zijn er meerdere specifieke behoeftes? Is het glas nodig om zowel dichtbij als veraf te kunnen kijken, wilt u een glas die u in staat stelt om op alle afstanden scherp te kunnen kijken zonder enige belemmering.

U zult begrijpen dat het kiezen van het juiste glas maatwerk is. Door uitsluitend samen te werken met de meest innovatieve en toonaangevende glasfabricanten zoals Hoya en Essilor zijn de specialisten van Torica Optiek in staat om voor elke correctie de beste oplossing te bieden.

CBR keuring

Rijbewijskeuring

Indien er voor het verlengen van uw rijbewijs een CBR-keuring door een keuringsarts moet plaatsvinden, wordt er in de regel een overzicht met betrekking tot uw ogen gevraagd waarbij de gegevens niet ouder als 1 jaar zijn.

De kosten van zo'n overzicht, waarbij uw ogen worden gemeten en de gezichtsschepte wordt genoteerd, bedragen € 35,- en worden in de regel niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Carrera & Dior Summer Sale

50% korting op Carrera & Dior zonnebrillen

Profiteer nu van onze waanzinnige summer sale aanbieding. Chique of super hip genieten van de zon is nu wel heel voordelig. We geven 50% korting op de zonnebrillencollectie van Carrera en Dior*.

Wees er snel bij want op is op.

*uitsluitend op huidige winkelvoorraad. 

Chanel en Prada dag

Zaterdag 6 juni presenteert Torica de nieuwe zomercollectie van de toonaangevende merken Chanel en Prada.

Onder het genot van een hapje en een drankje worden de nieuwste monturen en zonnebrillen getoond.

Chanel staat bekend om haar luxe uitstraling en minimalistische ontwerpen. In de eyewear zien we de authentieke, herkenbare Chanel stijl terug door het gebruik van de vele iconen die het merk rijk is. Parels, tweed, camelia’s en de bekende chain ontbreken dan ook niet. Laat je verleiden door de wereld van luxe en stijl.

Met haar direct herkenbare en artistieke stijl laat Prada in haar collectie een unieke mix van mode, kunst en architectuur zien. Prada heeft zowel excentrieke en uitgesproken modellen als ingetogen en verfijnde modellen. Hou je van modern en gedurfd of neigt je juist meer naar sober en eenvoudig? Prada heeft het allemaal!

Als je op deze zaterdag een zonnebril van één van deze twee merken koopt, maak je bovendien kans het volledige aankoopbedrag terug te winnen. Aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt en krijgt hij of zij het aankoopbedrag direct terug.

Contactgegevens

Toch liever persoonlijk contact dan het mail formulier, schroom dan niet om gewoon te bellen of langs te komen bij ons in de winkel.

Herenstraat 46-48
2282 BW Rijswijk
Nederland

070 390 67 42 // info@torica.nl

Contactlensspecialist noodzakelijk

Eens in de zoveel tijd waarschuwen oogartsen voor de complicaties van contactlenzen.

Dit keer was het oogarts Annette Geerards, voorzitter van de werkgroep contactlenzen van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap, die in Metro Nieuws vertelt dat ze regelmatig contactlensdragers met ernstige problemen op haar spreekuur ziet.

Uit haar verhaal blijkt dat niet de contactlenzen de boosdoeners zijn maar het onoordeelkundig gebruik ervan. Dokter Geerards zegt: “Ze gaan niet naar controles bij hun opticien, gebruiken vloeistof die al te lang open staat of gebruiken maandlenzen langer dan toegestaan” en over contactlensdragers die hun lenzen op internet kopen “Ze staan dan niet langer onder controle van een opticien. Bovendien gaan ze bij de aankoop af op een advies van een oogmeting die verouderd kan zijn. Ogen veranderen in de loop van de jaren. Daar horen dus ook nieuwe lenzen bij.”

Kortom, probleemloos contactlenzen dragen kan natuurlijk wel maar dan zijn een deskundige aanpassing en regelmatige controles door een gediplomeerde en deskundige contactlensspecialist wel noodzakelijk! Iets wat we bij Torica al jaren onderschrijven.

Contactlenzen

Succesvol en veilig contactlenzen dragen is alleen mogelijk met professionele zorg. Zorg die u vanzelfsprekend bij Torica Optiek kunt verwachten.

Daarom heeft Torica het Contactlenzen Totaal Plan ontwikkeld. Dit plan kent een vast maand of half jaar bedrag waar alle kosten in verwerkt zitten; contactlenzen, vloeistoffen, optometrie/oogzorg, contactlenscontroles en verzekering. Met het Contactlenzen Totaal Plan profiteert u tevens van 
10% korting op additionele aankopen zoals bijvoorbeeld een zonnebril of make-up, speciaal geschikt voor mensen met contactlenzen. Daarnaast bieden wij u een complete (reserve)bril vanaf € 129,- *

*afhankelijk van sterkte en uitvoering

 

DE VOORDELEN VAN ONS CONTACTLENSPLAN

WE ZETTEN DE VOORDELEN VOOR U NOG EVEN OP EEN RIJ, ZODAT U ER ZEKER VAN BENT WAAROM U CONTACTLENZEN WILT AFNEMEN BIJ TORICA

 • Automatische oproep voor controle en vervanging van uw contactlenzen. Dit geeft u maximale optometrische oogzorg* en het hoogste draagcomfort van uw contactlenzen. 
 • Bij maand- of weeklenzen gratis aanvulling in geval van breuk, scheuren of verlies. Even bellen en we sturen, indien gewenst, een extra lens op. Uiteraard zonder kosten.
 • U wordt altijd geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen.
 • Heeft u, buiten uw halfjaarlijkse vloeistof pakket, extra vloeistof nodig, dan krijgt u deze voor een speciale prijs.
 • 10% korting op additionele aankopen, zoals bijvoorbeeld een zonnebril of make-up.
 • Een speciale aanbieding voor een complete bril op sterkte. U kunt een montuur met kunststof glazen incl. krasvaste laag en ontspiegeling voor slechts € 129,- compleet bij ons aanschaffen*.
 • Bij aankoop van een (reserve) bril uit de reguliere collectie krijgt u de glazen* cadeau. U betaalt dus alleen het montuur.

 

*zoals uitgebreide controle van de cornea, kamerhoek, oogdruk, media en fundi, indien wenselijk het maken van een fundusfoto en de mogelijkheid tot direct overleg met huisarts of oogarts als daar aanleiding toe is.

*is afhankelijk van de sterkte en niet in combinatie met andere aanbiedingen, vraag in de winkel naar de voorwaarden.
 

Daglens Zomeraanbieding

OOK DIT JAAR HEEFT TORICA WEER DE WAANZINNIGE DAGLENS ZOMERAANBIEDING: 30 PAAR VOOR SLECHTS € 35,-

De zon op je gezicht, een zachte bries door je haren en heerlijke temperaturen. Dát is de zomer met het gemak van daglenzen.

Ideaal voor tijdens je vakantie, een dagje strand of zwembad. Makkelijk mee te nemen, geen gedoe met vloeistoffen, geen probleem als je je lenzen kwijtraakt tijdens een duik in het water en super hygiënisch. Kortom; de perfecte zomerlens.

*deze actie loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2013

Daglens Zomeraanbieding

OOK DIT JAAR HEEFT TORICA WEER DE WAANZINNIGE DAGLENS ZOMERAANBIEDING: 30 PAAR VOOR SLECHTS € 35,-

De zon op je gezicht, een zachte bries door je haren en heerlijke temperaturen. Dát is de zomer met het gemak van daglenzen.

Ideaal voor tijdens je vakantie, een dagje strand of zwembad. Makkelijk mee te nemen, geen gedoe met vloeistoffen, geen probleem als je je lenzen kwijtraakt tijdens een duik in het water en super hygiënisch. Kortom; de perfecte zomerlens.

*deze actie loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2014

De eerste vrienden

En dan hier wat tekst

De uitverkoop 2016 is weer voorbij

Veel mensen gelukkig gemaakt met een nieuwe bril voor een zeer scherpe prijs. De montuur korting is weer voorbij maar niet getreurd, de nieuwe collecties zijn binnen. Gekenmerkt door mooie materialen en veel kleur. Voor iedereen die het jaar scherp wil beginnen is dit het moment om langs te komen voor controle van zijn of haar ogen en zichzelf met een nieuwe bril te verwennen.

Tot ziens in de winkel.

De uitverkoop 2017 is weer voorbij

Veel mensen gelukkig gemaakt met een nieuwe bril voor een zeer scherpe prijs. De montuur korting is weer voorbij maar niet getreurd, de nieuwe collecties zijn binnen.

Gekenmerkt door lichte en comfortabele monturen, ronde vormen en monturen met een dubbele neusbrug, retro stijl in goud en zilver en het gebruik van mooie materialen.

Voor iedereen die het jaar scherp wil beginnen is dit het moment om langs te komen voor controle van zijn of haar ogen en zichzelf met een nieuwe bril te verwennen.

Tot ziens in de winkel.

De uitverkoop 2018 is weer voorbij

Veel mensen gelukkig gemaakt met een nieuwe bril voor een zeer scherpe prijs. De montuur korting is weer voorbij maar niet getreurd, de nieuwe collecties zijn binnen.

Gekenmerkt door lichte en comfortabele monturen, ronde vormen, retro stijl in goud en zilver en het gebruik van mooie materialen.

Voor iedereen die het jaar scherp wil beginnen is dit het moment om langs te komen voor controle van zijn of haar ogen en zichzelf met een nieuwe bril te verwennen.

Tot ziens in de winkel.

De uitverkoop 2019 is weer voorbij

Veel mensen gelukkig gemaakt met een nieuwe bril voor een zeer scherpe prijs. De montuur korting is weer voorbij maar niet getreurd, de nieuwe collecties zijn binnen.

Gekenmerkt door lichte en comfortabele monturen, ronde vormen, retro stijl in goud en zilver en het gebruik van mooie materialen.

Voor iedereen die het jaar scherp wil beginnen is dit het moment om langs te komen voor controle van zijn of haar ogen en zichzelf met een nieuwe bril te verwennen.

Tot ziens in de winkel.

De zonnebrillen uitverkoop 2018 is weer voorbij

We hebben plaats gemaakt voor de collectie van 2019.

De nieuwe modellen komen alweer binnen, een perfecte gelegenheid om de laagstaande winterzon tegen te gaan met de zonnebrillen collectie van 2019.

 

 

Disclaimer

De website en alle onderdelen daarvan, met uitzondering van bepaalde (hyper)links, zijn eigendom van Torica. Het is niet toegestaan om de site of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiëren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Torica. Deze toestemming is niet benodigd voor persoonlijk, niet commercieel gebruik.

De op deze website getoonde informatie wordt door Torica met constante zorg en aandacht samengesteld. Desalniettemin is het mogelijk dat informatie die op de site wordt gepubliceerd onvolledig en/of onjuist is.

De informatie op de site wordt geregeld aangevuld en/of aangepast. Torica behoudt zich het recht voor om eventuele wijzigingen met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving door te voeren.

Hoewel Torica alles in het werk stelt om misbruik te voorkomen, is Torica niet aansprakelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van de website via Internet verzonden worden.

Bepaalde (hyper)links in deze site leiden naar websites buiten het domein van Torica, welke geen eigendom zijn van Torica, maar zijn louter ter informatie van de bezoeker opgenomen. Hoewel Torica uiterst selectief is ten aanzien van de sites waarnaar verwezen wordt, kan zij niet instaan voor de inhoud en het functioneren daarvan, noch voor de kwaliteit van eventuele producten of diensten die daarop worden aangeboden. Elke aansprakelijkheid voor de inhoud van websites die niet door Torica worden onderhouden wordt afgewezen.

Torica sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met de website.

Even voorstellen

Het team van Torica bestaat uit gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten, HBO-optometristen, orthoptisten, audicien en ervaren verkoopadviseuses.

Eyescan nascholing

Ook nascholing is één van van de speerpunten van Torica om haar klanten het beste te kunnen bieden.

Afgelopen weekend Eyescan congres met onder andere live surgery, om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van refractie chirurgie en lasergestuurde staaroperaties. Onze optometristen blijven hiermee altijd toonaangevend op het gebied van kennis en advies voor het leveren van de beste oogzorg. Leuk detail; het congres werd begeleid door astronaut André Kuipers. Klik hier voor het persbericht.

FlorencePas Korting

Met ingang van 1 januari 2017 is de Florencepas korting vervallen.

Garantie voorwaarden

Torica Garantie- en servicevoorwaarden.

 1. De garantie geldt gedurende één jaar na levering van uw bril/montuur. De ingangsdatum staat vermeld op uw aankoopnota.
 2. Uw bril/montuur en bijbehorende glazen zijn gedurende de garantieperiode gegarandeerd tegen alle fabricage- en montagefouten.
 3. Indien uw multifocaal glazen binnen 2 maanden na aankoop niet naar tevredenheid zijn, worden ze kosteloos vervangen voor 2 paar enkelvoudige of 1 paar bifocaal glazen . De nieuwe glazen dienen wel van dezelfde sterkte en materiaalsoort te zijn. In het geval van 2 paar glazen dient u zelf zorg te dragen voor het tweede montuur.
 4. Aanvullend heeft u recht op de Torica-service voor glas- en montuurbreuk. Tot en met twee jaar na aankoop van uw bril heeft u eenmalig recht op de volgende kortingspercentages bij vervanging van de diverse onderdelen: 1ste jaar 50%, 3de halfjaar 25% en 4de halfjaar 10%.
 5. De garantie- en servicevoorwaarden gelden uitsluitend bij levering van glazen met de sterkte die op uw aankoopnota staat vermeld.
 6. Garantievervanging geldt uitsluitend voor een identiek montuur en voor glazen van dezelfde sterkte en uitvoering.
 7. Garantievervanging geldt voor maximaal de oorspronkelijke aanschafwaarde. Tussentijdse prijsverhogingen worden doorberekend. Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk.
 8. Bij aanschaf van een tweede bril met glazen op sterkte bij Torica Optiek heeft u recht op 20% korting. Deze bril dient de sterkte te hebben die op uw aankoopnota staat vermeld. U ontvangt 20% korting over de aanschafprijs van uw tweede bril, tot een maximum van 20% van de aanschafprijs van uw eerste bril. Om voor deze korting in aanmerking te komen dient u de tweede bril binnen één jaar na aanschaf van de eerste bril aan te kopen. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties.
 9. De garantie- en servicevoorwaarden gelden niet in geval van verlies of diefstal van uw bril. In het geval van verlies of diefstal van uw bril binnen één jaar na aanschaf hebt u recht op 20% korting op de aanschaf van een nieuwe bril (zie punt 8).
 10. De garantie- en servicevoorwaarden zijn alleen van toepassing bij Torica Optiek. Deze bepalingen vervallen indien een reparatie van uw bril is verricht door derden.
 11. De garantie- en servicevoorwaarden gelden niet voor schadegevallen die reeds door een verzekering zijn of worden gedekt.
 12. De garantie- en servicevoorwaarden zijn niet van toepassing voor schadegevallen die door ondeskundig of oneigenlijk gebruik zijn veroorzaakt.
 13. De garantie- en servicevoorwaarden zijn niet van toepassing op monturen en/of zonnebrillen aangeschaft in de uitverkoop.

Torica behoudt zich het recht voor om de garantie- en servicevoorwaarden te wijzigen. Bovenvermelde condities gelden per 1 januari 2017

Goed doel

ONDER DE AANDACHT
'LIGHT FOR THE WORLD'

De stichting LIGHT FOR THE WORLD ondersteunt verschillende organisaties in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor de bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap.

Toen de oprichters Dr. Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny tijdens een reis in Thailand geconfronteerd werden met een grote hoeveelheid aan blinde kinderen, die tevens werden verstoten door hun eigen familie, werden ze beide getekend door de aanwezig problematiek. Onderwijs was niet aanwezig, dat voor Dr. Cozijnsen aanleiding was om de stichting op te richten. Inmiddels is de stichting actief in twaalf landen in Afrika en Azië  met ruim 40 projecten. Zo wordt er bijvoorbeeld in  Afghanistan gewerkt aan de preventie van blindheid en in Indonesië aan de bouw van oogziekenhuizen.

Het belangrijkste van de steun die ze ontvangen is dat de mogelijkheid geboden wordt om te werken aan een betere toekomst, voornamelijk voor diegene die dat echt nodig hebben. De preventie van blindheid is volgens de stichting uitermate kosteneffectief en draagt beslist bij aan de bestrijding van armoede.

Oftewel, LIGHT FOR THE WORLD is een schitterend initiatief en Torica steunt ze van harte! Wilt u er mee over weten? Neem dan even een kijkje op de site: www.lightfortheworld.nl

 

Grootse opening!

“ALS EEN OUDE BEKENDE MET EEN NIEUWE BRIL”

Op 7 juli 2012 is onze geheel vernieuwde winkel door wethouder René van Hemert officieel geopend met een feestelijke receptie.

Na de renovatie, als gevolg van een alles verwoestende brand in september vorig jaar, is het hoekpand bij de zaak getrokken waardoor er ruim 400 m2 winkelruimte is ontstaan op een centrale plek in de Herenstraat.

Met deze extra ruimte kunnen we nog meer aandacht besteden aan de nieuwste collecties (zonne)brillen en onderzoeksruimten met de modernste apparatuur. Hiermee bieden we u maximaal kijkcomfort en de beste oogzorg.

Wij heten u van harte welkom in onze nieuwe winkel, waar we u graag verder helpen.

Harde lenzen

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen voelen in tegenstelling tot de naam niet echt meer hard aan. Dit komt door het verbeterde 'comfortdesign' van de contactlens waardoor de lens de vorm van het oog beter volgt en de contactlens gaat drijven op het traanvocht van het oog. Om dit "drijfeffect" te verkrijgen is het belangrijk dat de contactlens optimaal "op honderdsten millimeters nauwkeurig" aansluit op uw cornea. Het aanmeten van harde zuurstofdoorlatende contactlenzen is hierdoor dan ook echt maatwerk.

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen hebben een langere levensduur waardoor ze voordeliger zijn dan zachte contactlenzen, hebben goede optische kwaliteiten en zijn ideaal ter correctie van cilindersterktes. Er is echter wat meer tijd nodig om aan te wennen, zijn wat minder geschikt om mee te sporten en zijn in een stoffige ruimte wat minder comfortabel.

Door de vormstabiliteit zijn harde contactlenzen uitermate geschikt voor het corrigeren van de "meer bijzondere" oogafwijkingen zoals zeer hoge sterktes of een onregelmatig gevormd hoornvlies. Voor het oplossen van leesklachten is een harde contactlens ook uitermate succesvol.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Laser/Refractiechirurgie

Ook voor refractiechirurgie kunt u bij Torica terecht, wij zijn gespecialiseerd in advies, onderzoek en begeleiding in het complete traject rondom een ooglaserbehandeling.

Torica is aangesloten bij de landelijke Eyescan organisatie. Eyescan is een oogzorgkliniek gespecialiseerd in ooglaserbehandelingen welke voortdurend investeert om optimale veiligheid en maximale resultaten te bereiken. Eyescan kiest voor gerenommeerde en ervaren refractie chirurgen in plaats van voor minder gespecialiseerde en ervaren artsen. Eyescan garandeert dat u alleen behandeld wordt door gespecialiseerde, vaste oogartsen. Zij bieden samen een ervaring in refractiechirurgie van 25 jaar en hebben meer dan 15.000 behandelingen uitgevoerd

Onze optometristen zijn speciaal opgeleid op het gebied van voor- en nazorg bij refractiechirurgie, maar passen ook brillen en lenzen aan. Dit betekent dat zij, uiteraard na uitgebreid onderzoek, onafhankelijk kunnen adviseren welke oogcorrectie (of een ooglaserbehandeling of een bril of lenzen) voor u het meest geschikt is. 

Onze optometristen werken intensief samen met de Eyescan oogartsen en zijn volledig betrokken bij alle processen en resultaten. Zij hanteren de protocollen van de kliniek en werken met specifieke medicamenten en geavanceerde optometrische apparatuur.

De professionele service die wij hiermee bieden is toonaangevend binnen de oogzorg in Nederland. Kijkt u voor meer informatie op: www.eyescan.nl

Moederdag actie

pssst.... Vaders & kinderen

Samen met Koster Horloges & Klokken en Lingerie Marijke Dekkers hebben wij een leuke actie voor moederdag.

Bij besteding van € 100,- of meer op een zonnebril, krijg je van ons een cadeaubon van € 20,-. Deze waardebon kan moeder besteden bij Koster Horloges & Klokken of bij Lingerie Marijke Dekkers*.

*vraag in de winkel naar de voorwaarden

Mooi Najaar

BIJ TORICA NU EEN UNIEK CADEAU BIJ EEN BRIL MET HOYA GLAZEN

De ontwikkeling van brillen gaat meer en meer gelijk op met de ontwikkelingen in de mode. Modehuizen, die monturen en zonnebrillen als hot items toevoegen aan hun kledinglijnen raken er steeds meer van bewust dat de uitstraling van een bril misschien wel net zo belangrijk is als de kleding die je draagt. Ook dit najaar is de keuze rijk, en dat geldt ook voor brillenglazen. Nieuwe technieken van slijpen en mooie, duurzame materialen maken het uiterlijk en het dragen van een bril ook dit najaar weer tot een feest.

Iedereen die in de maand oktober bij Torica een bril aanschaft met HOYA glazen ontvangt als cadeau het boek ‘De Mooiste Optische Illusies’*. Dit toont in 320 pagina’s met 365 full colour afbeeldingen een uitgebreid, actueel en compleet overzicht van vooraanstaande autoriteiten op het gebied van optische illusies en gezichtsbedrog. Een echt collectors item, speciaal voor onze gewaardeerde klanten.

*vraag naar de voorwaarden en zo lang de voorraad strekt.

Nachtlenzen

De hele dag scherp zien zonder bril of contactlenzen?

Deze wens is nu mogelijk met Nachtlenzen®. Nachtlenzen draagt u alleen ’s nachts. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen zonder dat u er iets van merkt. Overdag hebt u dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht.

Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op uw oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en u kunt ze de hele nacht dragen. Het is geschikt voor mensen met een min-sterkte tot S-4.50. Vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen als men bijvoorbeeld een tijd achter de computer gezeten heeft. Maar ook watersporters kunnen weer scherp kijken zonder dat ze bang hoeven zijn dat ze bril of lenzen in het water verliezen. Daarom kiezen steeds meer lens- en brildragers dan ook voor het gemak van Nachtlenzen.

Nachtlenzen zijn een prima alternatief voor een laserbehandeling. Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Het principe van de Nachtlens is veel eenvoudiger. Want mocht je om de een of andere reden geen Nachtlenzen meer willen dragen, dan kun je altijd terug naar lenzen of een bril. De ogen gaan vanzelf weer terug naar de oorspronkelijke situatie.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Nachtlenzen om overdag scherp te zien

Nachtlenzen® draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen® geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

 
Om deze Nachtlenzen® voor jou extra aantrekkelijk te maken, heeft Torica een waanzinnige aanbieding!

Tot en met maart halveren we de aanpaskosten! Voor het aanpassen van dit maatwerk betaal je dan slechts € 75,-
 
Maar let wel op; Nachtlenzen zijn geschikt voor mensen met een sterkte van plan t/m -4.00. Wij zullen altijd een gratis vooronderzoek doen, om te  bepalen of u hiervoor in aanmerking komt.
 
Voor meer informatie ga online naar www.nachtlenzen.nl of loop bij ons binnen! 
 

OPEN!

BESTE TORICA KLANT,

Met ingang van dinsdag 12 mei staan wij weer 100% voor u klaar. Onze openingstijden zijn weer als vanouds: van dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.

UW EN ONZE GEZONDHEID IN DE WINKEL:
Uw en onze gezondheid staan voorop. Daarom hebben wij een aangepaste werkwijze. Als u verkouden bent, koorts heeft, moet hoesten of andere griepverschijnselen heeft, blijft u dan alstublieft thuis. Natuurlijk helpen wij u graag weer als u beter bent. In de winkel houden wij de anderhalve meter regel strikt aan. Om fysiek contact te vermijden hebben wij aanvullende maatregelen getroffen in de vorm van perspex schermen. Kom alleen of maximaal met twee naar de winkel. Laat uw kinderen thuis.

NIEUWE BRIL OF AANPASSING VAN UW GLAZEN:
Als u een nieuwe bril wilt kopen of uw brillenglazen moeten worden aangepast, bent u van harte welkom, maar bij voorkeur op afspraak.
U kunt telefonisch een afspraak maken via 070-390.67.42

VERKOOP ZONNEBRIL & SERVICE:
Voor het uitzoeken van een nieuwe zonnebril of service aan uw bril kunt u zonder afspraak terecht.

CONTACTLENZEN:
Met ingang van dinsdag 12 mei starten wij met reguliere contactlenscontroles en contactlensaanpassingen. Voor een controleafspraak of contactlensaanpassing dient vooraf een afspraak gemaakt worden.

OPTOMETRIE & OOGZORG

Optometrie en oogzorg starten wij iets later op: vrijdag 22 mei.

Heeft u vragen? Stuur een mail naar info@torica.nl. Of bel tijdens openingsuren.

Graag tot ziens in de winkel!

Team Torica

Onze collectie brillen

Graag laten we u kennis maken met een kleine greep uit onze collectie brillen.

Voor een persoonlijk advies en een goed beeld van onze collectie verwelkomen wij u graag bij ons in de winkel.

Oogmeting

Voor het bepalen van uw bril- of contactlenssterkte en gezichtsvermogen wordt er door onze deskundige en gediplomeerde opticiens en contactlensspecialisten een oogmeting/refractie gedaan.

Het kan voorkomen dat de eventuele klacht(en) die u heeft, niet op te lossen zijn met een bril of contactlenzen. In dat geval wordt u door de optometrist uitvoerig ingelicht en krijgt u een advies of doorverwijzing.

Oogzorg

Oogzorg bij Torica bestaat uit verschillende disciplines;

Optometrie, Orthoptie, Oogmeting en Laser/Refractiechirurgie.

Goed zicht is onmisbaar in onze visueel ingestelde wereld. Daarom staat u en de gezondheid van uw ogen centraal bij de deskundige oogzorgmedewerkers van Torica. Om u ervan te verzekeren dat u de beste en meest complete oogzorg ontvangt, zijn onze optometristen en orthoptisten HBO–gediplomeerd, hebben de opticiens een afgeronde vierjarige MBO-opleiding Opticien niveau 4 en hebben de contactlensspecialisten naast deze opticien-opleiding de tweejarige vervolgopleiding tot contactlensspecialist met goed gevolg afgelegd.

Bovendien worden al onze medewerkers continu bijgeschoold. Ook blijven wij investeren in de nieuwste oogmeetapparatuur en meetmethodieken. Daardoor kunnen wij met trots melden dat wij de meest moderne vooruitstrevende multidisciplinaire oogzorgafdeling in de regio hebben.

Per 1 januari 2017 zijn optometristen en orthoptisten, net als alle zorgprofessionals, verplicht om zich aan te sluiten bij een geschillencommissie. Dit is vastgelegd in Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Om de kwaliteit te borgen zijn de optometristen en orthoptisten van Torica, via brancheorganisatie OVN en NVvO, aangesloten bij het Klachtenloket Paramedici (www.klachtenloketparamedici.nl/procedure).

Optometrisch onderzoek

Wanneer er aanleiding voor is, of wanneer u er prijs op stelt, kunnen onze optometristen ook een verdergaand onderzoek doen.

Zij beoordelen daarbij de gezondheid van uw ogen. Dankzij hun opleiding en onze zeer geavanceerde apparatuur zijn zij in staat en bevoegd al in een zeer vroeg stadium eventuele afwijkingen of beginnende problemen te herkennen. Uw gegevens, inclusief de eventuele foto’s van de binnenzijde van uw oog, worden digitaal opgeslagen. Wanneer zo’n onderzoek regelmatig wordt uitgevoerd, worden de beelden steeds met elkaar vergeleken en zijn plotselinge veranderingen makkelijker te herkennen.

In geval van twijfel wordt u onmiddellijk doorverwezen naar uw oog- of huisarts waar u dankzij onze goede contacten altijd direct terecht kunt. Zeker op latere leeftijd of bij risicofactoren zoals diabetes, is een regelmatig optometrisch onderzoek gewenst. Het vroegtijdig opsporen van veel voorkomende aandoeningen zoals glaucoom of staar maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen.

Orthoptisch onderzoek

mag ik even in je ogen kijken?

Orthoptie wil eigenlijk zeggen: recht kijken. De samenwerking tussen beide ogen vormen de basis voor een rechte oogstand waardoor beide ogen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Als er iets mankeert aan de samenwerking tussen de ogen of aan de oogstand kan een bezoekje aan de orthoptist uitkomst bieden.

De orthoptist onderzoekt en behandelt; brilcorrecties op jonge leeftijd, scheelzien, lui oog, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen en hoofdpijn leesklachten.

Een onderzoek bij de orthoptist duurt gemiddeld 1 tot anderhalf uur. Naast het zicht worden ook de oogstand, de oogbewegingen en de samenwerking tussen de ogen onderzocht. Met behulp van oogdruppels vindt een objectieve oogmeting plaats en een beoordeling van de gezondheid van de ogen in het algemeen.

PRADA EYEWEAR

prada eyewear 2019 spring summer collection

Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 juni hebben wij het genoegen om u uit te nodigen voor dit bijzondere Prada event. Een exclusieve vertoning van de zomercollectie van Prada Eyewear. Een unieke kans om de bijzondere collectie en sfeer van Prada te proeven.

Cordiali saluti ea presto

Prettige feestdagen

tEam torica wenst al haar klanten een gezonD, gelukkig en mooi 2013

Privacyverklaring Torica Optiek BV

Via de diverse diensten van Icodis, Famed of zorgverleners zoals huisarten en oogartsen  worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Torica Optiek BV acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

 • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
 • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
 • wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
 • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
 • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Torica Optiek BV is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24-05-1822-11-17 14:39.

Gebruik van persoonsgegevens
Bij het gebruiken van onze service verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

 • Naam, adres woonplaats
 • Telefoonnummer
 • Geslacht
 • BSN
 • Allergieën
 • Medicijngebruik
 • Gezondheidsproblemen
 • Oogmeetgegevens

Afhandelen bestelling
Wanneer u bij ons een dienst of een product afneemt, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van uw persoonsgegevens. Indien dat nodig is voor een goede afhandeling kunnen wij uw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Meer daarover leest u verderop in deze privacyverklaring.

Reclame
Wij kunnen u, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten:

 • per post
 • per e-mail
 • via social media

 

Contactformulier en nieuwsbrief
Wij bieden via onze website de mogelijkheid om vragen te stellen of een afspraak te maken middels een contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen. U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt en enkele gegevens zijn verplicht bij het maken van een afspraak. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Advertenties
Onze website vertoont generieke advertenties, waarbij geen persoonsgegevens worden verzameld.

Verstrekking aan derden
Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst.
Wij vragen daarom apart uw uitdrukkelijke toestemming voordat zij uw gegevens krijgen.
Op onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst.

Wanneer u onze service voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken. Uw verder gebruik van onze service vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies.

Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze service gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten, tot slot laten wij de IP-adressen niet anonimiseren.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:

 • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
 • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem
 • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert

Bewaartermijnen
De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie. Het is van belang voor uw gezondheid en voor een goed advies om uw gegevens langere tijd te bewaren. De gegevens worden alleen op uw verzoek gewist, en als er wordt aangegeven dat de gegevens moeten worden doorgegeven aan een andere opticien.

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze service zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

U kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Torica Optiek BV
Herenstraat 46-48
2282 BW Rijswijk
070-3906742
info@torica.nl

Ray-Ban actie

Ray-Ban actie bij Torica

Altijd al zo'n gave Ray-Ban op sterkte willen hebben? Dan is dit je kans.

Nu tijdelijk een Ray-Ban inclusief glazen op sterkte al vanaf € 199,-

Wees er snel bij want deze actie loopt slechts tot 29 november 2014 en OP=OP.

Ray-Ban: Al 75 jaar legendarisch

Iconisch - Brutaal - Innovatief

Vanaf het begin in 1937 tot nu heeft Ray-Ban een zeer bijzondere rol ingenomen in de geschiedenis van de (zonne)brilindustrie.
Trots op zowel de iconische modellen van toen, maar ook bijzondere innovaties van nu; ze maken allemaal het merk tot wat het nu is.

Legendes houden van het merk

Ray-Ban heeft een lange historie van ware legendes die fan waren of zijn van het merk. Of je nu Marilyn Monroe, James Dean, Michael Jackson, Malcom X of Jack Nicholson heet: allen waardeerden het merk om wat het was en is: authentiek, oprecht en toch zo trendsettend.

Silmo 2013

internationale optiekbeurs parijs

Ook dit jaar gaat het team van Torica weer op jacht naar de nieuwste brillen trends voor dit najaar en het voorjaar van 2014. Van 26 tot 29 september wordt in Paris Nord Villepinte de meest toonaangevende optiekbeurs van europa gehouden.

Om u de nieuwste mode en trends te blijven bieden zullen wij daar een groot deel van onze collectie gaan inkopen.

Altijd weer leuk en verrassend om de nieuwe trends te zien.

 

Silmo 2014

Le Mondial de l'optique

Ook dit jaar gaat het team van Torica weer op jacht naar de nieuwste brillen trends voor dit najaar en het voorjaar van 2015. Van 26 tot 29 september wordt in Paris Nord Villepinte de meest toonaangevende optiekbeurs van europa gehouden.

Om u de nieuwste mode en trends te blijven bieden zullen wij daar een groot deel van onze collectie gaan inkopen.

Altijd weer leuk en verrassend om de nieuwe trends te spotten.

 

THEO DAG

theo, het koppigste brillenmerk

Het Belgische monturenmerk theo is verre van mainstream. Ze noemen zichzelf 'het koppigste brillenmerk'. Dat resulteert in monturen die stuk voor stuk een streling zijn voor het oog.

DE GEHELE COLLECTIE ÉÉN DAG BIJ ONS

theo neemt onze winkel 1 dag over. Op theo dag pronken in onze winkel de hele Eye-witness lijn, de kleurrijke theo Portus, de vrolijke theo Bow Tie, de theo Salina.

ZELFS KOPEN KAN

Allereerst willen wij ons enthousiasme over deze prachtige creaties met u delen. Want deze brillen zetten de wereld in een ander perspectief. Mocht u ook een eigenzinnige bril willen kopen, dan moedigen wij dat aan.

BENT U, NET ALS WIJ EEN ECHTE 'THEOFIEL' EN KOOPT U NIET 1 MAAR TWEE VAN DEZE UITZONDERLIJKE BRILLEN? DAN KRIJGT U VAN ONS ÉÉN GLAS CADEAU*.

*Alleen geldig op vrijdag 15 maart 2019. Niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

 

Terschelling

Team Torica op Terschelling.

Top weekend op Terschelling als bedrijfsuitje van ons 75 jarig jubileum.

Tom Ford by Torica

de gehele tom ford collectie 2013 exclusief bij torica

Op zaterdag 13 april hebben wij, speciaal voor u, de gehele Tom Ford collectie in huis.

Wij nodigen u uit om, tussen 10:00 & 16:00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje, de gehele Tom Ford collectie te komen bekijken.

Torica 80 jaar

80 JAAR VAKMANSCHAP MET EEN VISIE

Om ons jubileum met u te vieren hebben we in de maand april drie fantastische aanbiedingen.

 1. U ontvangt € 80,- KORTING bij aankoop van een MULTIFOCALE BRIL*1
   
 2. Bij aankoop van een enkelvoudige bril met de dunste Eyas High-Index glazen*2 krijgt u een GRATIS UP-GRADE ter waarde van ruim € 80,- naar de nieuwste generatie SYNC III BRILLENGLAZEN. Glazen speciaal ontwikkeld om in de digitale wereld van smartphones, tablets en computers het meest comfortabele zicht te geven.
   
 3. Net als Torica al 80 jaar vakmanschap en iconisch; een RAY-BAN ZONNEBRIL*voor SLECHTS € 80,-

  *1 Korting is alleen geldig bij besteding van minimaal € 800,- aan een multifocale bril.
  *2 Mits passend en geadviseerd in uw sterkte.
  *3 Ray-Ban Erika 710/71 of Chris 710/71.

  Kom op ZATERDAG 6 APRIL naar de feestelijke opening van onze tentoonstelling over 80 jaar vakmanschap.

Torica Multifocale Lenzen dag

AF EN TOE BEST LASTIG, EEN BRIL.

Toegegeven. Uw bril is uw persoonlijkheid, maar af en toe… Er zijn genoeg situaties waarbij een bril in de weg zit. Letterlijk. Bijvoorbeeld bij het sporten. Een bril stuitert van uw neus als u over de tennisbaan rent. Of erger nog, de bril valt en het glas beschadigt. Een bril is niet altijd ideaal. Stel uw stapt zo uit de regen een warme ruimte binnen. Dan is het net alsof u in een hete kop thee heeft staan blazen. Want ja, glazen beslaan.

Of wat te denken bij regen, een drukke menigte, een vol café of op de bank met kleine grijpgrage kids op schoot. Geen situaties om zorgeloos een bril te dragen. Vraag eens om u heen en elke brildrager vult de lijst moeiteloos aan. En uiteraard gewoon na een lange werkdag. Kent u dat? Die rode afdrukjes bij uw neus?

 

Reden genoeg om lenzen eens te (her)overwegen. Bel snel om een plaats te reserveren op de CTL dag bij Torica optiek op 20 september.

070 390 67 42

Torica Summer Sale

Summer Sale collectie 2013 begonnen

Kortingen van 10% tot wel 50% op de mooiste en meest hippe modellen van bijvoorbeeld Ray-Ban, Prada, Gucci, Tom Ford, Chanel, Michael Kors en nog vele andere merken! Wees er snel bij want op is op.

Torica Zomer Korting

De zon is weer volop aan het schijnen, dat mag jij uiteraard ook. Met een trendy zonnebril op sterkte kom jij weer goed voor de dag. 

Dat kan al vanaf 99 euro!

Maar daar stopt het niet, nog meer Zomer Korting, nu twee maal een 30 pack daglenzen voor maar € 35,-. 

Zo ga je goed voorbereid de vakantie in!

Vraag bij ons naar de voorwaarden.

 

Torica Zomer Uitverkoop

UItverkoop zonnebril collectie 2014 is weer begonnen.

Kortingen van 10 tot wel 50% op de meest hippe modellen van bijvoorbeeld Ray-Ban, Prada, Chanel, Michael Kors, G-Star en nog vele andere merken! Wees er snel bij want op is op.

Torica iPad actie

win een ipad

Maak jij gebruik van de nieuwste generatie siliconen hydrogel contactlenzen? Maak dan nu kans op een iPad bij Torica.

Gebruik jij deze nieuwste generatie lenzen nog niet, stap dan nu bij ons over en maak ook kans op 1 van de 2 Torica iPads.

Heb jij nog geen actiekaart ontvangen, kom deze dan ophalen in de winkel.

Deze actie is in samenwerking met Cooper Vision, vraag in de winkel naar de voorwaarden.

 

Torica uitverkoop

Torica uitverkoop, tot 75% montuurkorting

Van zaterdag 15 december 2012 t/m zaterdag 12 januari 2013 hebben wij weer onze jaarlijkse uitverkoop met montuurkorting tot 75% op diverse merken zoals Dutz, Carrera, JR Rey, Persol, TOD’S, Ray-Ban, Prada, Lafont en Versace.

WEES ER SNEL BIJ WANT OP=OP

Torica: al 81 jaar legendarisch

de service van toen, de techniek van nu, de brillen van morgen.

Op 1 april 1939 is Torica Optiek opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de optiek. Van trendy (zonne) brillen en contactlenzen tot aan optometrie, orthoptie, refractieve chirurgie en audiologie.

Sinds de oprichting staat Torica garant voor optimale vakkennis, een juist advies, service, kwaliteit en een fantastische collectie brillen. Na de recente verbouwing hebben wij 400m² tot onze beschikking met de nieuwste collecties brillen en modernste apparatuur om u maximaal kijkcomfort en de beste oog- en oorzorg te leveren.

Tevens heeft Torica, door  intensieve samenwerking met huisartsen en oogartsen in de regio, de mogelijkheid om, indien daar aanleiding toe is, sneller door te verwijzen naar de juiste arts.

Het team van Torica, dat bestaat uit gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten, HBO-optometristen, orthoptiste, audicien en ervaren verkoopadviseuses, is altijd op zoek naar vernieuwing en de laatste modetrends om u als klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren en toonaangevende producten te kunnen bieden die aansluiten bij uw wensen tot correctie van het gezichtsvermogen.

Een combinatie die vandaag de dag rustig uniek mag worden genoemd.

Uitreiking iPad actie!

De iPad's zijn uitgereikt!

Op 1 februari was het zover. De winnaars van de iPad actie mochten hun prijs in ontvangst komen nemen. De prijs werd uitgereikt door Edwin Luyckx en met plezier in ontvangst genomen door winnaar Thomas Goudswaard en winnares Lisette Groeneveld!

Uitreiking iPad actie!

De iPad's zijn uitgereikt!

Op 1 februari was het zover. De winnaars van de iPad actie mochten hun prijs in ontvangst komen nemen. De prijs werd uitgereikt door Edwin Luyckx en met plezier in ontvangst genomen door winnares Lisette Groeneveld en winnaar Thomas Goudswaard!

Uw lenzen, onze zorg

Succesvol en veilig contactlenzen dragen is alleen mogelijk met professionele zorg. Zorg die u vanzelfsprekend bij Torica Optiek kunt verwachten. Contactlenzen koopt u om op een comfortabele manier scherp en ongehinderd te zien.

Omdat ogen uniek zijn qua grootte, kromming en sterkte bestaat er geen zogenaamde standaard contactlens. Daarom passen wij contactlenzen aan volgens een vastgestelde procedure, waarbij wij niet alleen zorgvuldig kijken naar de sterkte van de ogen, maar ook met de meest geavanceerde apparatuur naar de kromming, de conditie van uw cornea (hoornvlies) en traanvocht.

Ook belangrijk zijn uw leef- en werkomstandigheden en uw verwachtingen van het contactlens dragen. Met behulp van de hiermee verzamelde gegevens kan één van onze Optometristen/ Contactlensspecialisten de voor u perfecte contactlens aanmeten. Hierbij hebben we de keuze uit verschillende soorten Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen en Zachte contactlenzen (o.a. dag-, week-, maand- en halfjaarlenzen) van alle toonaangevende contactlensfabricanten waarbij ook de zogenoemde torische en multifocale contactlenzen tot de mogelijkheden behoren.

Vacature opticien

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacature.

Heb je interesse om in de toekomst te werken bij ons bedrijf, stuur dan vrijblijvend je cv en motivatie naar:

Torica
t.a.v. Edwin Luyckx
Herenstraat 46-48
2282 BW Rijswijk

Vaderdag actie

PSSST.... Moeders & Kinderen.

Samen met Koster Horloges & Klokken en Lingerie Marijke Dekkers hebben wij een leuke actie voor vaderdag.

Bij besteding van € 100,- of meer op een zonnebril, krijg je van ons een cadeaubon van € 20,-  Deze waardebon kan vader besteden bij Koster Horloges & Klokken of bij Lingerie Marijke Dekkers*.

* vraag in de winkel naar de voorwaarden

 

Vrienden van

vrienden van..........torica

Najib Amhali en zijn bandleden kunnen de zomer tegemoet. Helemaal hip met een nieuwe Ray-Ban zonnebril by Torica.

Torica en Najib, een mooie combinatie voor de zomer. 

Wat krijgt u bij Torica

Men krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.

Een bekend gezegde waarbij de eerste tien seconden van een ontmoeting bepalend zijn voor de eerste indruk die men van u krijgt. Men kijkt u aan en u kijkt de ander aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aandacht ook gaat naar het brilmontuur dat medebepalend is in uw gezichtsuitdrukking. Het is voor ons een uitdaging uw eerste indruk te winnen en uw "eerste tien seconden" waardevol te maken.

Steeds meer mensen zien de bril niet alleen als een hulpmiddel om goed te kunnen zien maar ook als een belangrijk mode accessoire dat met zorg gekozen moet worden. Omdat een bril iets heel persoonlijks is, van zowel een klassieke uitstraling tot aan de hippe en trendy look van de designer labels, bied Torica u een keuze uit meer dan 2000 monturen.

Wij leveren u niet alleen een bril of contactlenzen, wij verzorgen en controleren eveneens de conditie en gezondheid van uw ogen.

De opticiens van Torica zijn opgeleid om u het beste advies te geven op correctie gebied. Onze optometristen en orthoptiste zijn speciaal opgeleid om u maximale zorg te bieden op het gebied van oogzorg. Ieder oog is immers anders. Daarom zijn er ook verschillende onder­zoeken, uiteenlopend van standaard tot uitgebreid
optometrisch of orthoptisch onderzoek.

Uiteraard overleggen wij dit eerst met u zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Mocht uit één van onze onderzoeken blijken dat verdere behandeling noodzakelijk is, wordt u direct doorverwezen naar uw huisarts of oogarts waarbij wij er voor zorgen dat u, indien noodzakelijk, vrijwel direct bij de juiste arts terecht kunt.

Ook voor refractiechirurgie kunt u bij Torica  terecht, wij zijn gespecialiseerd in advies, onderzoek en begeleiding in het complete traject rondom een ooglaserbehandeling. Torica is aangesloten bij de landelijke Eyescan organisatie.

Op deze manier kunnen wij u het beste advies en maximale oogzorg bieden.

Torica heeft zich naast oogzorg ook gespecialiseerd in hoortechniek, ook voor zaken met betrekking tot uw gehoor bent u bij ons dus in goede handen.

Om ook voor uw gehoor de best mogelijke zorg te kunnen leveren zijn wij een StAr gecertificeerd Hoorprofs audicienbedrijf.
Hoorprofs is een landelijke organisatie van zelfstandige audiciens waarbij aangesloten audicienbedrijven voldoen aan de eisen van de StAr (Stichting Audiciensregister).

Wij zijn open

Maandag gesloten
Dinsdag 9:00 - 18:00
Woensdag 9:00 - 18:00
Donderdag 9:00 - 18:00
Vrijdag 9:00 - 18:00
Zaterdag 9:00 - 17:00


Binnen kijken? Klik hier

Win Onze Houten Torica Fiets

wat moet je doen om deze waanzinnige fiets te winnen?

 1. maak een foto met jouw stuk hout
 2. "LIKE" onze Facebook pagina
 3. upload je foto in onze wedstrijd
 4. zorg dat je de meeste "LIKES" krijgt
 5. FIETS ZORGELOOS DE NATUUR IN

Winnaars Torica iPad actie zijn bekend!

De winnaars van de iPad actie van Torica in samenwerking met Cooper Vision zijn bekend!

Afgelopen week zijn de twee gelukkige winnaars geïnformeerd. Vrijdag 1 februari zullen zij de iPad op komen halen bij Torica Optiek. De foto's hiervan zullen spoedig om de site te zien zijn.

 

Winnares Facebook actie

Torica feliciteerd de winnares van van onze facebook actie, Catalijn Roes uit Zoetermeer.

Zij heeft gekozen voor een schitterende Ray-Ban Clubmaster Folding met gepolariseerde glazen ter waarde van maar liefst € 269,-.

Namens het hele team van Torica: veel plezier ermee en nogmaals gefeliciteerd!!

Winnares Ray-Ban ghettoblaster bekend

Iedereen die een Ray-Ban zonnebril heeft gekocht in juni, juli en augustus 2013 maakte kans op het winnen van een originele Ray-Ban Ghettoblaster.

De winnares van deze super coole zomeraktie is bekend; Marjoleine Brink uit Rijswijk.

Gefeliciteerd namens het hele team van Torica Optiek.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn heel zacht en flexibel. Ze nemen daardoor gemakkelijk de vorm van het oog aan. Hierdoor is er een zeer snelle gewenning, zijn ze zeer comfortabel, uitstekend geschikt voor 't beoefenen van diverse sporten en gemakkelijk af te wisselen met 'n bril.

De huidige generatie zachte lenzen is vervaardigd uit ultradun hoog zuurstofdoorlatend materiaal. Dit materiaal is echter moeilijker te onderhouden. Eiwitafzetting bijvoorbeeld, geeft vervuiling die bijna niet meer te verwijderen is. Daarentegen is een lens met een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid wel beter voor de gezondheid van het oog. Wij adviseren daarom in de regel een maandelijks of twee wekelijks vervangingssysteem. De kans op complicaties wordt zo tot het minimum beperkt.

Ook voor het corrigeren van een cylindrische/torische afwijking of het oplossen van een "leesprobleem"  zijn zachte contactlenzen zeer geschikt.

Bij al onze vervangingssystemen zijn ook de vloeistoffen inbegrepen. Op die manier heeft u optimaal profijt van uw contactlenzen: u heeft optimaal zicht, regelmatig schone, steriele lenzen, voldoende vloeistoffen en vaste controle periodes.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Zomerfeest Oud Rijswijk

Vrijdag 21 juni is het zover, dan gaat het Zomerfeest van start in Winkelcentrum Oud Rijswijk.

Graag nodigen we u uit om deze fantastische happening met ons mee te vieren. De festiviteiten zijn vanaf 14.00 tot 21.00 uur.

Speciaal op deze dag geeft Torica 10% korting* op de gehele zonnebrilcollectie.

*niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

Zomerfeest Oud Rijswijk

Zonnebrillen Uitverkoop 2019

CHANEL, TOM FORD, RAY-BAN, PRADA, DIOR ....

Heerlijk genieten van de nazomer met een nieuwe zonnebril op je neus. Wees er snel bij want ook dit jaar zitten er weer pareltjes bij die je niet kunt laten liggen. Kortingen die oplopen tot maar liefst 50% op diverse merken zoals Dior, Tom Ford, Prada, Chanel, Ray-Ban, Oakley, Serengeti, Etnia en Dick Moby. Tot straks .....

 

* deze actie loopt van 27 augustus t/m 28 september 2019

Zwemdopjes

Zon , zee,  zwemdopjes.

De vakantie staat voor de deur. Voor kinderen het ideale moment om eens lekker te gaan zwemmen in de zee of in het zwembad op de camping. Hoe vervelend is het dan om een oorontsteking op te lopen met alle nare gevolgen van dien. Dit probleem is veelal te voorkomen door goed aangemeten zwemdopjes te gebruiken.

Speciaal voor deze zomerperiode maakt onze audicien,voor slechts € 22,- per paar, een paar perfect passende zwemdopjes.

Voorkom problemen en bel snel voor een afspraak met onze audicien.

aangepaste sluitingstijd ivm 75 jarig jubileum

In verband met de bedrijfsviering van ons 75 jarig jubileum sluiten wij op zaterdag 17 mei om 14:30 uur.

Op dinsdag 20 mei staan wij, vanaf 09:00 uur, weer voor u klaar.

Met vriendelijke groet,

Team Torica

audicien

TORICA HEEFT OOG VOOR OREN

Torica is er niet alleen voor uw zicht, maar ook voor uw gehoor. Uiteraard met dezelfde kennis, kwaliteit, zorg en service die u van ons gewend bent. Om deze best mogelijke zorg te kunnen leveren, wordt onze audicienafdeling verzorgd door Oorwerk.

Oorwerk is een zelfstandig, StAr gecertificeerd, audicienbedrijf met meer dan 10 jaar ervaring. Ook Oorwerk heeft de best mogelijke zorg voor haar klanten hoog in het vaandel staan. Daarom werken bij Oorwerk alleen audiciens die "Oorwerkwaardig" zijn; hoog opgeleide professionals die snappen dat een mens naast oren ook gevoelens, wensen en eisen heeft. De audiciens van Oorwerk gebruiken hun vakmanschap en inlevingsvermogen voor het leveren van het best mogelijke maatwerk.

Als uit de gehoortest en het gesprek met de audicien blijkt dat u het beste geholpen bent met een hoortoestel, dan kiezen we samen een hoortoestel uit dat uw gehoor het beste ondersteund. Oorwerk heeft hoortoestellen van alle A-merken in huis in elke denkbare kleur en uitvoering. Kiest u voor een fel kleurtje of juist een onzichtbaar apparaatje? Kiest u voor gebruiksgemak of toch een wat lagere prijs? Bij Oorwerk heeft u de meeste keus, dus altijd een oplossing die bij uw wensen past.

Zodra u uw hoortoestel uitgekozen hebt, wordt het heel precies voor u op maat gemaakt en afgesteld op uw wensen. Daarna is het aan u om uw nieuwe gehoor in alle rust te testen. U zult best moeten wennen aan uw "nieuwe" gehoor. Daarom bouwen we de ondersteuning van uw gehoor rustig op. U kunt op elk moment een afspraak maken om uw hoortoestel nog een beetje verder op uw wensen af te stellen. Samen komen we er wel uit. U betaalt pas als u geheel tevreden bent.

Ook voor gehoorbeschermers, voor verschillende doeleinden zoals harde geluiden op de werkvloer, bij concerten of om te kunnen slapen in een onrustige omgeving en op maat gemaakte zwemdopjes bent u bij ons aan het juiste adres.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 070-3906742 of mailen naar audicien@torica.nl

bril- en contactlensvergoedingen zorgverzekeraars

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar ? Laat u niet misleiden door uw zorgverzekeraar! In de aanvullende verzekering bieden de meeste zorgverzekeraars een vergoeding voor brillen en lenzen. Onterecht wordt soms de indruk gewekt dat u voor zo’n vergoeding enkel terecht kunt bij bepaalde opticiens of enkele optiekketens. Niets is minder waar. Iedere zorgverzekeraar geeft u, indien u het juiste pakket hebt, een vergoeding op brillenglazen bij elke opticien. Dus ook bij ons.

corona update 14 december

Beste Torica klant, WIJ blijven OPEN!

Zoals u heeft vernomen, heeft het kabinet een vergaande lockdown ingesteld tot en met 19 januari. Het ministerie van EZK heeft bepaald dat 'opticiens onder de essentiële detailhandel vallen' Dat betekent dat optiekzaken open blijven en wij u, ook in deze periode, van dienst kunnen zijn. Uiteraard onder strikte voorwaarden en op afspraak.

Met vriendelijke groet,

Team Torica

daglens zomeraanbieding, 30 paar voor € 35,-

NOG EVEN EN DAN IS HET ZOVER!! VAKANTIE!!

 

HÉT MOMENT OM LEKKER TE GENIETEN VAN JE WELVERDIENDE RUST. OF JE NU EEN BOEK LEEST OP HET STRAND, GAAT ZWEMMEN IN ZEE OF WANDELEN IN DE BERGEN, MET DAGLENZEN KIES VOOR JE HET ULTIEME GEMAK EN COMFORT VAN IEDERE DAG NIEUWE LENZEN ZONDER GEDOE!!

Daarom hebben wij, speciaal voor jou, een geweldige zomeraanbieding: 

30 PAAR DAGLENZEN VOOR SLECHTS € 35,-*

Kom snel langs zodat je helemaal klaar bent voor deze zomer!

ps: vergeet je niet om een goede zonnebril mee te nemen op vakantie!

*Deze actie is geldig t/m 31 augustus 2018, niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

daglens zomeraanbieding, 30 paar voor € 35,-

NOG EVEN EN DAN IS HET ZOVER!! VAKANTIE!!

 

HÉT MOMENT OM LEKKER TE GENIETEN VAN JE WELVERDIENDE RUST. OF JE NU EEN BOEK LEEST OP HET STRAND, GAAT ZWEMMEN IN ZEE OF WANDELEN IN DE BERGEN, MET DAGLENZEN KIES VOOR JE HET ULTIEME GEMAK EN COMFORT VAN IEDERE DAG NIEUWE LENZEN ZONDER GEDOE!!

Daarom hebben wij, speciaal voor jou, een geweldige zomeraanbieding: 

30 PAAR DAGLENZEN VOOR SLECHTS € 35,-*

Kom snel langs zodat je helemaal klaar bent voor deze zomer!

ps: vergeet je niet om een goede zonnebril mee te nemen op vakantie!

*Deze actie is geldig t/m 31 augustus 2019, niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

december actie

TORICA HEEFT HELDERE DECEMBER AANBIEDINGEN!

BEELDSCHERMBRIL VOOR SLECHTS €350,-*
Montuur+ WORKSTYLE brillenglazen inclusief Oogscreening

Op maat gemaakt en geoptimaliseerd voor bureau en beeldschermwerk.

PREMIUM MULTIFOCALE GLAZEN MET €75,- KORTING*
Bij aanschaf van een complete bril met Hoya-glazen.

Onbeperkt zicht in alle richtingen en snel schakelen van dichtbij naar veraf? Kies dan voor de state-of-the-art multifocale MYSELF brillenglazen. 100% maatwerk brillenglazen met jouw persoonlijke levensstijl als uitgangspunt.

​* vraag naar de  voorwaarden

 

en de winnaar is ........

Robbe & lorre Wauters

Met 467 stemmen zijn zij de absolute winnaar van onze houten Torica fiets. Namens iedereen van Torica van harte gefeliciteerd en heel veel gezonde kilometers!!

 

fashion news

Trends en mode

Mode laat zich niet in een hokje stoppen. Experimenteren mag. Waarmee kan dat beter dan met een mooie hippe zonnebril of een strak en tijdloos nieuw montuur? Zowel een bril als een zonnebril zijn het ultieme mode accessoire in alle vormen, materialen en kleuren.

Modeontwerpers zijn altijd op zoek naar bijzondere stoffen en nieuw materiaalgebruik. Ook de ontwerpers van brillen en zonnebrillen nemen deze trends over en komen met verrassende materialen en accenten als canvas, tweed, kalfsleer, hout of rubber.

Het grote, rond Jackie O,-model is er ook dit seizoen in verschillende varianten. Van rond jaren zestig-monturen met een brede rand tot iets meer vierkant met een dunnere rand.

Wil je helemaal los en over de top, kies dan voor een zonnebril die rijk gedecoreerd is met strass, parels of met in barokstijl versierde pootjes.

Glossy zonnebrillen waren altijd glanzend. Nieuwe tegenhanger is de zonnebril die is uitgevoerd in een matte kleur zonder storende reflecties; stijlvol en strak.

hello sunshine

New arrivals are here

Het langverwachte voorjaar is weer begonnen! De dagen worden langer, de zon komt tevoorschijn en de temperatuur gaat omhoog. Hét moment om op zoek te gaan naar een nieuwe zonnebril.

Dan zit je bij ons goed!

 

De nieuwste trends speciaal voor jou geselecteerd. Van Ray-Ban tot Chanel, van Cat Eye tot Rond, van een classic Aviator tot iconische Clubmaster. Stoer of stijlvol, modieuze en tijdloze kleuren, spiegelcoatingen en gepolariseerde zonneglazen, voorzien van de beste UV-bescherming. Een zonnebril moet er niet alleen mooi uitzien maar ookmaximaal beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Ook op sterkte zijn de mogelijkheden eindeloos, zo is er al een zonnebril, compleet op sterkte, leverbaar vanaf € 99,-.

hiep hiep hoera

1 april 1939 // 1 april 2016

weer een jaartje ouder; 77 jaar Torica Optiek

Wie jarig is trakteert! Vandaag staat er voor onze klanten wat lekkers klaar.

Tot snel....

hiep hiep hoera

1 april 1939 // 1 april 2017

weer een jaartje ouder; 78 jaar Torica Optiek

Wie jarig is trakteert! Vandaag staat er voor onze klanten wat lekkers klaar.

Tot snel....

hiep hiep hoera

1 april 1939 // 1 april 2018

weer een jaartje ouder; 79 jaar Torica Optiek

Op naar het tachtigjarig jubileum.

Tot snel....

introductie hoyalux id mystyle v+

Bent u toe aan een nieuwe multifocaal bril? Dan heeft Torica een bijzonder aanbod voor u.

Met trots introduceren wij in de maand november het nieuwste multifocaal glas van Hoya. Met dit glas bieden wij de absolute top in multifocale glazen.

Met Hoyalux iD MyStyle V+ merkt u direct het verschil. Haarscherp zicht op alle afstanden, een zeer breed vertekenings vrij gezichtsveld en de soepelste overgang tussen dichtbij en veraf zien.

Ter introductie ontvangt u als vaste klant, in de maand november, bij aanschaf van een complete bril met Hoyalux iD MyStyle V+ glazen, 100,- euro korting per glas.

kinderbrillendag

Speciaal voor kids van 6 tot 12 jaar organiseren we op woensdag 19 april een kinderbrillendag.

Die dag staat de kinderbril centraal en hebben we de allergrootste collectie kinderbrillen in huis. Alle soorten, kleuren en maten kun je die dag bij ons vinden.

Op de deze dag hebben we ook nog eens een super aanbieding: bij aankoop van een complete bril krijg je één glas cadeau of koop je twee brillen te gelijk, dan krijg je op de tweede bril 20% korting.

Ben je op zoek naar een nieuwe (sport) bril of twijfel je aan je gezichtsscherpte, dan is dit het moment om naar ons toe te komen.

Ook is onze orthoptiste de hele dag aanwezig om vragen over het kinderoog te beantwoorden.

Tot ziens op woensdag 19 april!

kinderbrillendag

Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar organiseren we op woensdag 16 mei onze jaarlijkse kinderbrillendag.

Die dag staat de kinderbril centraal en hebben we de allergrootste collectie kinderbrillen in huis. Alle soorten, kleuren en maten kun je die dag bij ons vinden. De hele collectie van merken zoals Nike, Ray-Ban, Dutz en Vingino hebben we dan in huis.

Op de deze dag hebben we ook nog eens een super aanbieding: bij aankoop van een complete bril krijg je één glas cadeau of koop je twee brillen te gelijk, dan krijg je op de tweede bril 20% korting.

Ben je op zoek naar een nieuwe (sport) bril of twijfel je aan je gezichtsscherpte, dan is dit het moment om naar ons toe te komen.

Ook is onze orthoptiste de hele dag aanwezig om vragen over het kinderoog te beantwoorden.

Tot ziens op woensdag 16 mei!!

kinderbrillendag

Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar organiseren we op woensdag 8 mei onze jaarlijkse kinderbrillendag.

Die dag staat de kinderbril centraal en hebben we de allergrootste collectie kinderbrillen in huis. Alle soorten, kleuren en maten kun je die dag bij ons vinden. De hele collectie van merken zoals Nike, Ray-Ban, Dutz en Vingino hebben we dan in huis.

Op de deze dag hebben we ook nog eens een super aanbieding: bij aankoop van een complete bril krijg je één glas cadeau of koop je twee brillen te gelijk, dan krijg je op de tweede bril 20% korting.

Ben je op zoek naar een nieuwe (sport) bril of twijfel je aan je gezichtsscherpte, dan is dit het moment om naar ons toe te komen.

Ook is onze orthoptiste de hele dag aanwezig om vragen over het kinderoog te beantwoorden.

Tot ziens op woensdag 8 mei!!

koningsdag

op koningsdag zijn wij de gehele dag gesloten.

Op woensdag 28 april staan wij weer voor u klaar.

Met vriendelijke groet, Team Torica

koningsdag

op koningsdag zijn wij de gehele dag gesloten.

Op vrijdag 28 april staan wij weer voor u klaar.

Met vriendelijke groet, Team Torica

koningsdag

op koningsdag zijn wij de gehele dag gesloten.

Op dinsdag 30 april staan wij weer voor u klaar.

Met vriendelijke groet, Team Torica

musthave 2015

SPIEGELTJE SPIEGELTJE AAN DE WAND ….......

Ray-Ban mirror en flash bij Torica

Of het nu de hippe Round, classic Aviator of iconische Clubmaster moet zijn, Torica heeft ze allemaal. Kom snel langs en kies ook voor de musthave van 2015.

 

officiële start jubileum

zaterdag 5 april is de officiële start van het 75 jarig jubileum.

Burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, overhandigt het boek: TORICA, 75 JAAR VAKMANSCHAP MET EEN VISIE

onduidelijkheid betaald parkeren

Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over het nieuw ingevoerde parkeerbeleid van de gemeente Rijswijk.

In het omliggende gebied van de Herenstraat is het tot 18:00 nog steeds gratis parkeren. Alleen in de Herenstraat, Willemstraat, Julianastraat en het Mallegat moet er betaald worden.

Op de Rembrandtkade, Van Vredenburchweg, Kerklaan, Emmastraat en op het parkeerterrein bij de Schoolstraat kunt u tot 18:00 gratis parkeren.

start uitverkoop

eerste keus voor vaste klanten in de voorverkoop.

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de voorverkoop die op zaterdag 14 december begint voordat op 19 december de opruiming van start gaat.

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. in 2014 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

 

start uitverkoop

uitverkoop 2014 met montuur korting tot 75% !!!

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de voorverkoop die op dinsdag 16 december begint voordat op 18 december de opruiming voor iedereen van start gaat.

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? Dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. In 2015 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

 

start uitverkoop

uitverkoop 2015 met montuur korting tot 75% !!!

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de voorverkoop die op dinsdag 15 december begint voordat op 17 december de opruiming voor iedereen van start gaat.

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? Dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. In 2016 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

 

start uitverkoop

UITVERKOOP 2017 MET MONTUUR KORTING TOT 75% !!!

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de VOORVERKOOP die op vrijdag 15 december begint voordat op 20 december de opruiming voor iedereen van start gaat. 

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? Dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. In 2018 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

De uitverkoop loopt t/m 10 januari 2018

 

start uitverkoop

UITVERKOOP 2018 MET MONTUUR KORTING TOT 75% !!!

Wees er snel bij en profiteer als vaste klant van de VOORVERKOOP die op vrijdag 14 december begint voordat op 18 december de opruiming voor iedereen van start gaat. 

Is het langer dan twee jaar geleden dat u een nieuwe bril heeft aangeschaft? Dan betaalt de aanvullende zorgverzekering in de meeste gevallen nog mee aan de glazen. In 2019 verandert er veel op het gebied van de vergoedingen. PROFITEER DUS NOG DIT JAAR

De uitverkoop loopt t/m 10 januari 2019

 

veilig winkelen doen we samen

Als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd is het wel dat aandacht voor elkaar één van de allerbelangrijkste dingen in het leven is.

Dit, en nog een onbetaalbaar iets als tijd, is wat onze medewerkers je graag bieden naast hun technische vakmanschap. Combineer dit met de veiligheid volgens de normen van deze tijd, en je hebt een fijne plek waar je met je wensen terecht kunt.

Een veilige afstand houden is ook in de winkel belangrijk. En die is nu eenmaal 1,5 meter, ook bij het meten van je ogen. Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen in de vorm van perspex schermen in de oogmeetruimtes en op de adviestafels. Is de onderlinge afstand toch minder als 1,5 meter, dan dragen wij uiteraard een mondkapje. Uiteraard wordt alle apparatuur na gebruik uitvoerig gedesinfecteerd net als alle brillen die gepast zijn.

We zien erop toe dat onze medewerkers gezond en klachtenvrij zijn. Let er dus ook op dat je ons alleen bezoekt als je geen klachten hebt. Twijfel je? Stel je vragen en volg het advies van onze medewerkers op.

weet je wat …..

weet je wat een zonnebril met je doet 

Het kan lang duren voor je de zonnebril vindt die perfect bij je past, maar de zoektocht is de moeite waard. Een zonnebril maakt je immers aantrekkelijk en mysterieus. Dat blijkt uit een onderzoek van docente Vanessa Brown, verbonden aan de Nottingham Trent University in Groot-Brittannië.

Volgens haar is het allemaal heel simpel. Een zonnebril zorgt ervoor dat je gezicht beter tot zijn recht komt. Dat heeft alles te maken met symmetrie. 'Donkere lenzen verbergen asymmetrische onvolmaaktheden rond de ogen en accentueren je jukbeenderen'.

Een zonnebril maakt je ook een tikkeltje mysterieuzer. 'De ogen zijn de spiegel van je ziel, maar als je gesprekspartner deze niet kan zien, wek je een mysterieuze en intrigerende indruk', zegt Brown. Bovendien zou je jezelf ook zekerder en lekker anoniem voelen. Brown weet ook dat vroeger vooral piloten, sporters en Hollywoodsterren zonnebrillen droegen. Dit heeft ertoe geleid dat men een zonnebril nu associeert met glitter, glamour en een stoere hippe stijl.

Kortom: reden genoeg om een mooie zonnebril aan te schaffen.

welkom najaar

met stijl het najaar in

Nieuw seizoen, nieuwe mode.

Voor ons, als zelfstandige opticien, is het de kunst - of liever gezegd, een must - om voorop te lopen. Absolute voorwaarde om als opticien leidend te zijn in innovatie en toonaangevend op het gebied van de nieuwste mode, is het bezoeken van de internationale optiekbeurzen. Het zijn dé momenten waarop wij rechtstreeks contact hebben met de designers, trends kunnen signaleren en keuzes maken.

We nodigen je graag uit om bij ons langs te komen en deze trends zelf te ervaren.

zonnebrillen uitverkoop 2015

De zonnebrillen uitverkoop 2015 is weer van start

Tot 50% korting op alle bekende zonnebril merken zoals Ray-Ban, Gucci, Prada, Tom Ford, BVLGARI, Oakley, 
G-Star, Michael Kors & Tag Heuer. Wees er snel bij want op is op!!!

 

zonnebrillen uitverkoop 2016

start zonnebrillen uitverkoop 2016

Heerlijk genieten van de nazomer met een nieuwe zonnebril op je neus. Wees er snel bij want ook dit jaar zitten er weer pareltjes bij die je niet kunt laten liggen. Kortingen die oplopen tot maar liefst 50% op diverse merken zoals Dior, Tom Ford, Prada, Chanel, Ray-Ban. Tot straks .....

zonnebrillen uitverkoop 2017

start zonnebrillen uitverkoop 2017

Heerlijk genieten van de nazomer met een nieuwe zonnebril op je neus. Wees er snel bij want ook dit jaar zitten er weer pareltjes bij die je niet kunt laten liggen. Kortingen die oplopen tot maar liefst 50% op diverse merken zoals Dior, Tom Ford, Prada, Chanel, Ray-Ban, Serengeti, Etnia en Dick Moby. Tot straks .....

zonnebrillen uitverkoop 2018

chanel, tom ford, ray-ban, prada, dior ....

Heerlijk genieten van de nazomer met een nieuwe zonnebril op je neus. Wees er snel bij want ook dit jaar zitten er weer pareltjes bij die je niet kunt laten liggen. Kortingen die oplopen tot maar liefst 50% op diverse merken zoals Dior, Tom Ford, Prada, Chanel, Ray-Ban, Oakley, Serengeti, Etnia en Dick Moby. Tot straks .....

zorgverdubbelaar

Torica verdubbelt uw zorgvergoeding

In de maand november verdubbelen wij de vergoeding van uw zorgverzekaar tot een max van € 150,-

Samen met de € 50,- extra korting op een paar MyStyle V+ multifocaal glazen kan uw prijsvoordeel oplopen tot maar liefst € 350,-*

*alleen bij aankoop van een complete bril (montuur + glazen), vraag naar de voorwaarden in de winkel.

zorgverdubbelaar

Torica verdubbelt uw zorgvergoeding

In de maand november verdubbelen wij de vergoeding van uw zorgverzekaar tot een max van € 100,-

Samen met de € 50,- extra korting op een paar superieure MyStyle V+ multifocaal glazen kan uw prijsvoordeel oplopen tot maar liefst € 250,-*

Heeft u geen aanvullende zorgverzekering die een vergoeding op brillenglazen geeft, dan komt Torica u tegemoet. Bij aanschaf van een bril met enkelvoudige glazen krijgt u € 25,- korting en bij een bril met multifocale glazen krijgt u € 50,- korting*.

*alleen bij aankoop van een complete bril (montuur + glazen), vraag naar de voorwaarden in de winkel.

zwemdopjes

ZON , ZEE,  ZWEMDOPJES.

De vakantie staat voor de deur. Voor kinderen het ideale moment om eens lekker te gaan zwemmen in de zee of in het zwembad op de camping. Hoe vervelend is het dan om een oorontsteking op te lopen met alle nare gevolgen van dien. Dit probleem is veelal te voorkomen door goed aangemeten zwemdopjes te gebruiken.

Speciaal voor deze zomerperiode maakt onze audicien,voor slechts € 25,- per paar, een paar perfect passende zwemdopjes.

Voorkom problemen en bel snel voor een afspraak met onze audicien.

Edwin

opticien / contactlensspecialist / optometrist / eigenaar

Hypermetropie

Hypermetropie of verziendheid

Wanneer u, voor uw 40e levensjaar, in de verte goed kan zien en meer moeite hebt met het lezen dan is het mogelijk dat u verziend bent. Bij hypermetropie of verziendheid is het brekendvermogen van het oog te klein of het oog is te kort. Hierdoor valt het snijpunt van de lichtstralen niet op het netvlies, maar erachter waardoor er een onscherp beeld op het netvlies ontstaat. Voor veraf is het beeld wel scherp omdat het oog de verziendheid zelf kan 'corrigeren' door de ooglens boller te maken. Dit boller maken van de ooglens noemen we accomoderen. Accomoderen gaat automatisch (we kunnen er geen invloed op uitoefenen) en kan gepaard gaan met hoofdpijn en brandende ogen.

Een bril met een positief (plus) glas kan uitkomst bieden en er voor zorgen dat er een scherp beeld op het netvlies terrecht komt.

Iemand die verziend is kan in zijn jeugd wel scherp dichtbij zien door gebruik te maken van de accomodatie. Dit verslechtert echter met de jaren. Er treden sneller en op jongere leeftijd leesklachten op.

Myopie

Myopie of bijziendheid

Bij myopie of bijziendheid is het brekendvermogen van het oog voor veraf te groot of het oog is te lang. Hierdoor valt het snijpunt van de lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor waardoor er veraf een onscherp beeld op het netvlies ontstaat.

Aan de bouw van het oog is niets te veranderen. Het enige wat kan helpen is een beetje knijpen met de ogen om zo toch scherper te zien. Een bril met een negatief (minus) glas kan uitkomst bieden en ervoor zorgen dat er een scherp beeld op het netvlies komt.

Meestal ontstaat bijziendheid in de groeiperiode tussen het 10e en 25e levensjaar, de oorzaken zijn wetenschappelijk nooit vastgesteld. Wel kan het zijn dat bijziendheid in bepaalde families vaker voorkomt, er speelt dan mogelijk een erfelijke factor mee. Bij schoolgaande kinderen valt bijziendheid meestal snel op. Ze kunnen niet goed op het schoolbord zien en gaan thuis dichtbij de tv zitten.

Sandra

opticien / contactlensspecialist

Maartje

contactlensspecialist / optometrist BSC

Presbyopie

presbyopie of ouderdomsverziendheid 

Voor iedereen boven de 40 jaar wordt het lezen op een bepaald moment minder makkelijk. De armen worden te kort en als de ogen worden opgemeten blijkt er een correctie voor het lezen nodig te zijn. Langzaam maar zeker wordt de ooglens minder flexibel en verliest hierdoor het vermogen om zich boller te maken (accommoderen), wat resulteert in extra inspanning en een onscherp beeld voor nabij. Dit noemen we presbyopie of ouderdomsverziendheid.

Er zijn diverse manieren om toch weer comfortabel te kunnen lezen, bijvoorbeeld met een aparte leesbril. Als u ook al een verte bril hebt betekent dit dat u constant van bril moet wisselen iets wat erg onpraktisch is. Een multifocaal brillenglas biedt dan uitkomst.

Michel

opticien

Jan

opticien

Marion

verkoopadviseuse

Theo

opticien

René

Optometrist, bsc

Denise

Opticien &

optometrie stagiaire

Berfin

Opticien &

optometrie stagiaire

Nicole

audicien