Zachte lenzen

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn heel zacht en flexibel. Ze nemen daardoor gemakkelijk de vorm van het oog aan. Hierdoor is er een zeer snelle gewenning, zijn ze zeer comfortabel, uitstekend geschikt voor 't beoefenen van diverse sporten en gemakkelijk af te wisselen met 'n bril.

De huidige generatie zachte lenzen is vervaardigd uit ultradun hoog zuurstofdoorlatend materiaal. Dit materiaal is echter moeilijker te onderhouden. Eiwitafzetting bijvoorbeeld, geeft vervuiling die bijna niet meer te verwijderen is. Daarentegen is een lens met een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid wel beter voor de gezondheid van het oog. Wij adviseren daarom in de regel een maandelijks of twee wekelijks vervangingssysteem. De kans op complicaties wordt zo tot het minimum beperkt.

Ook voor het corrigeren van een cylindrische/torische afwijking of het oplossen van een "leesprobleem"  zijn zachte contactlenzen zeer geschikt.

Bij al onze vervangingssystemen zijn ook de vloeistoffen inbegrepen. Op die manier heeft u optimaal profijt van uw contactlenzen: u heeft optimaal zicht, regelmatig schone, steriele lenzen, voldoende vloeistoffen en vaste controle periodes.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.