Harde lenzen

Harde lenzen

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen voelen in tegenstelling tot de naam niet echt meer hard aan. Dit komt door het verbeterde 'comfortdesign' van de contactlens waardoor de lens de vorm van het oog beter volgt en de contactlens gaat drijven op het traanvocht van het oog. Om dit "drijfeffect" te verkrijgen is het belangrijk dat de contactlens optimaal "op honderdsten millimeters nauwkeurig" aansluit op uw cornea. Het aanmeten van harde zuurstofdoorlatende contactlenzen is hierdoor dan ook echt maatwerk.

Harde zuurstofdoorlatende contactlenzen hebben een langere levensduur waardoor ze voordeliger zijn dan zachte contactlenzen, hebben goede optische kwaliteiten en zijn ideaal ter correctie van cilindersterktes. Er is echter wat meer tijd nodig om aan te wennen, zijn wat minder geschikt om mee te sporten en zijn in een stoffige ruimte wat minder comfortabel.

Door de vormstabiliteit zijn harde contactlenzen uitermate geschikt voor het corrigeren van de "meer bijzondere" oogafwijkingen zoals zeer hoge sterktes of een onregelmatig gevormd hoornvlies. Voor het oplossen van leesklachten is een harde contactlens ook uitermate succesvol.

Meer weten?

Maak meteen een afspraak met één van onze contactlensspecialisten.